Collega aan het woord: Levy Brandes – Functioneel beheerder

Als Consultant Planning en Roostering heb ik bij verschillende onderwijsinstellingen mijn bijdrage mogen leveren aan het onderwijslogistieke proces, vaak in de rol van onderwijsplanner, roostermaker, applicatie-expert, of een combinatie van de drie. Sinds kort is daar een nieuwe rol bijgekomen: Functioneel Beheerder Xedule bij de Haagse Hogeschool in Den Haag.

 

Waarbij ik nog steeds mijn bijdrage probeer te leveren aan het onderwijslogistieke proces, gebeurt dit nu meer vanuit een helicopterview, dan wanneer je aan het plannen en roosteren bent en er middenin zit. De werkzaamheden zijn echter nog steeds veelal operationeel van aard: je biedt tweedelijnsondersteuning, traceert, analyseert en verhelpt (alledaagse) issues, doet acceptatietesten – allemaal ter ondersteuning van de gebruikers. Om ervoor te zorgen dat ook zij zo probleemloos mogelijk uit de voeten kunnen met de applicatie, spelen kennisopbouw en kennisdeling een belangrijke rol. Dit komt tot uiting in het schrijven van gebruikershandleidingen, en het opzetten en verzorgen van trainingstrajecten voor nieuwe key-users, applicatie-gebruikers en functioneel beheerders.

 

Als Functioneel Beheerder ben ik ook betrokken bij tactische activiteiten, zoals het identificeren van verbetermogelijkheden in de applicatie en het bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten. In de uitvoering van deze activiteiten zijn bijna altijd key-users, leveranciers en functioneel beheerders van andere applicaties betrokken, om in goede afstemming de gesignaleerde wens/uitdaging om te kunnen vormen tot een gerealiseerde oplossing.

 

In het kort kan verondersteld worden dat Functioneel Beheer een gewichtige schakel is tussen gebruiker, ontwikkelaar, en andere stakeholders. Met technische kennis van de applicatie en ervaring in het onderwijslogistieke proces, zorg ik ervoor dat Xedule zo optimaal mogelijk wordt benut, en daarbij aansluiting vindt op korte- en lange-termijnactiviteiten van gebruikers. Ik kan dan ook zeggen dat ik met veel plezier deze rol vervul.

 

Bent u op zoek naar ondersteuning of tijdelijke overname van functioneel beheerwerkzaamheden voor uw onderwijsinstelling? Neem contact op voor professionele ondersteuning op dit gebied. Onze consultants staan voor u klaar!

 

 

Terug naar overzicht
Collega aan het woord: Inez Meijer – Procescoördinator

Als procescoördinator bij de Academie Engineering & Automotive heb ik de verantwoordelijkheid voor de planning en inzet van verschillende opleidingen binnen onze academie. Mijn werkweek begint op maandag met het doornemen en beantwoorden/verwerken van e-mails. In de ochtend hebben we vaak een teamoverleg gepland waarin we lopende zaken bespreken en elkaar op de hoogte brengen […]

Lees meer
Collega aan het woord: Levy Brandes – Functioneel beheerder

Als Consultant Planning en Roostering heb ik bij verschillende onderwijsinstellingen mijn bijdrage mogen leveren aan het onderwijslogistieke proces, vaak in de rol van onderwijsplanner, roostermaker, applicatie-expert, of een combinatie van de drie. Sinds kort is daar een nieuwe rol bijgekomen: Functioneel Beheerder Xedule bij de Haagse Hogeschool in Den Haag.   Waarbij ik nog steeds […]

Lees meer
Nieuwe collega – Anniek ten Breul

Ik wist het zo zeker! Mijn passie is reizen en de wereld ontdekken. Dus daar ga ik ook mijn werk van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Na mijn opleiding heb ik meerdere jaren in het Toerisme gewerkt. Ik vond het heerlijk. Helaas miste ik daar doorgroeimogelijkheden en heb ik de toeristische sector vaarwel gezegd. En […]

Lees meer