Collega aan het woord: Marijn Ouwehand

“Een Nieuw Avontuur: Van muzikant tot gemeenteraadslid tot roostermaker”

In 2021 ben ik in coronatijd afgestudeerd als jazzzanger aan het Conservatorium van Amsterdam. Dankzij de corona had mijn muziekcarrière een valse start en ben opzoek gegaan naar werk wat bij mij past. Ik kwam snel aan het werk bij de muziekschool, maar dit werk bleek toch niet mijn passie.

Sinds 2022 heb ik het voorrecht deel uit te mogen maken van de gemeenteraad van Enschede. Het is een taak die ik met veel passie vervul, maar ik voelde de behoefte om naast deze parttime baan voltijds te gaan werken. Na een commissievergadering over talentbehoud in Twente kwam ik terecht bij de Job portal van Twente, ik kwam een vacature tegen en besloot ik te solliciteren voor een traineeship tot roostermaker bij YourPlannerz in Enschede.

Na een reeks sollicitatiegesprekken werd ik, ondanks mijn gebrek aan specifieke kennis over plannen en roosteren, aangenomen als consultant planning en roostering in opleiding. Mijn nieuwe rol houdt in dat ik overal in Nederland ingezet kan worden als roostermaker en inzetplanner binnen het middelbaar en hoger onderwijs. Een uitdaging waar ik met veel enthousiasme aan begon.

Mijn inwerkperiode bij YourPlannerz begon met intensieve interne trainingen, waarin ik de gelegenheid kreeg om te observeren hoe roostering wordt uitgevoerd op allerlei hogescholen en door training te krijgen van collega’s die bedreven zijn in het vak en de gebruikte software. Zij hebben me aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgelegd hoe het roosterproces in elkaar zit.

Na een maand training kreeg ik een opdracht bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).  De rest van de hogeschool specifieke kennis heb ik opgedaan tijdens mijn inwerkmaand bij de HAN. Hier vervang ik iemand die op dit moment met zwangerschapsverlof is. Ik ben verantwoordelijk ben voor het maken van roosters voor de afdelingen Commerciële Economie en Food & Business. Bij de HAN in Nijmegen maak ik deel uit van een hecht team waarin de onderlinge samenwerking en sfeer uitstekend zijn.

Ik maak roosters op basis van aangeleverde lesinformatie en moet rekening houden met uiteenlopende roostervoorwaarden, zoals reistijd, ruimte voor pauzes, docentenbeschikbaarheid en lokalen. Het is een uitdaging om snel te schakelen en flexibel te zijn wanneer informatie niet gelijktijdig beschikbaar is, maar aangezien ik opgeleid ben tot jazzzanger, loop niet weg voor een uitdaging en hou ik naast de vaste kaders en structuren ook erg van improviseren.

De combinatie van mijn werk bij YourPlannerz en mijn rol in de gemeenteraad kan soms een uitdaging zijn. Het vergt lange dagen, maar dankzij de flexibiliteit en steun van mijn thuisfront en collega’s kan ik beide verantwoordelijkheden goed vervullen. In beide banen behartig ik bepaalde belangen en zoek ik naar oplossingen door middel van onderhandelen, overleg en goede communicatie.

Wat mij het meeste aanspreekt binnen dit werk, is dat ik kan bijdragen aan de dagelijkse planning in het onderwijs en mensen kan helpen. Het geeft me voldoening om een kleine rol te spelen in de ontwikkeling van anderen binnen het hoger onderwijs.

Ik werk twee dagen in Nijmegen en twee dagen vanuit het kantoor van YourPlannerz in Enschede. In beide werkomgevingen voel ik me op mijn gemak en ga ik altijd met plezier naar mijn werk. In de afgelopen zeven maanden heb ik veel geleerd en ben ik gegroeid, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Mijn avontuur als raadslid en roostermaker blijft me elke dag boeien, en ik kijk ernaar uit om te zien wat de toekomst brengt.

 

 

 

Terug naar overzicht
Collega aan het woord: Anoesjka van der Kaaden

Na jarenlange ervaring in de evenementenbranche, heb ik een deel van mijn kennis meegenomen naar het onderwijs, waar ik mijn vaardigheden verder heb ontwikkeld. Mijn achtergrond in evenementen brengt een creatieve en organisatorische invalshoek in mijn rol als Consultant Onderwijslogistiek bij YourPlannerz. Deze bijzondere mix stelt me in staat om niet alleen praktische taken uit […]

Lees meer
Collega aan het woord: Marijn Ouwehand

“Een Nieuw Avontuur: Van muzikant tot gemeenteraadslid tot roostermaker” In 2021 ben ik in coronatijd afgestudeerd als jazzzanger aan het Conservatorium van Amsterdam. Dankzij de corona had mijn muziekcarrière een valse start en ben opzoek gegaan naar werk wat bij mij past. Ik kwam snel aan het werk bij de muziekschool, maar dit werk bleek […]

Lees meer
Collega aan het woord: Inez Meijer – Procescoördinator

Als procescoördinator bij de Academie Engineering & Automotive heb ik de verantwoordelijkheid voor de planning en inzet van verschillende opleidingen binnen onze academie. Mijn werkweek begint op maandag met het doornemen en beantwoorden/verwerken van e-mails. In de ochtend hebben we vaak een teamoverleg gepland waarin we lopende zaken bespreken en elkaar op de hoogte brengen […]

Lees meer