Collega aan het woord: Anoesjka van der Kaaden

Na jarenlange ervaring in de evenementenbranche, heb ik een deel van mijn kennis meegenomen naar het onderwijs, waar ik mijn vaardigheden verder heb ontwikkeld. Mijn achtergrond in evenementen brengt een creatieve en organisatorische invalshoek in mijn rol als Consultant Onderwijslogistiek bij YourPlannerz.

Deze bijzondere mix stelt me in staat om niet alleen praktische taken uit te voeren, maar ook creatieve oplossingen aan te dragen en een brede kijk te hebben op het maken van roosters. Hierdoor draag ik bij aan een dynamische en effectieve aanpak van het roosteren in het onderwijs.

Na mijn start als roostermaker bij de Hogeschool van Amsterdam(HvA) kreeg ik de kans om de Hogeschool Zeeland in Vlissingen te ondersteunen. In het begin als lid van het roosterteam, maar al snel kreeg ik de kans om de rol van teamleider roosterteam op me te nemen. Omdat ik de ervaring had met hun roosterproces, kon ik nu deze ervaring en inzichten gebruiken in mijn rol als teamleider.
Als teamleider heb ik ernaar gestreefd dat ik een sterke band met mijn team kon opbouwen. Doordat ik hun proces en problemen begreep, lukte dat ook. Mijn aanpak als teamleider omvatte het voeren van constructieve gesprekken en het uitvoeren van een onderzoek waarbij het stroomlijnen en optimaliseren van het roosterproces voorop stond, waarmee we uiteindelijk als een hecht team naar dezelfde doelen zouden streven. Mijn vaardigheid in improvisatie komt hierbij goed van pas.

Ik kijk fijn terug op de opdracht bij Hogeschool Zeeland en heb inmiddels het stokje mogen overdragen. In een team hecht ik veel waarde aan respect, samenwerking en het vermogen om je open te stellen voor anderen. Deze elementen vormen naar mijn mening de essentiële bouwstenen voor het creëren van een effectief team. Het succes van mijn opdracht zie ik in het bereiken van deze sfeer waarin we gezamenlijk dezelfde doel voor ogen hadden.

 

Terug naar overzicht
Collega aan het woord: Anoesjka van der Kaaden

Na jarenlange ervaring in de evenementenbranche, heb ik een deel van mijn kennis meegenomen naar het onderwijs, waar ik mijn vaardigheden verder heb ontwikkeld. Mijn achtergrond in evenementen brengt een creatieve en organisatorische invalshoek in mijn rol als Consultant Onderwijslogistiek bij YourPlannerz. Deze bijzondere mix stelt me in staat om niet alleen praktische taken uit […]

Lees meer
Collega aan het woord: Marijn Ouwehand

“Een Nieuw Avontuur: Van muzikant tot gemeenteraadslid tot roostermaker” In 2021 ben ik in coronatijd afgestudeerd als jazzzanger aan het Conservatorium van Amsterdam. Dankzij de corona had mijn muziekcarrière een valse start en ben opzoek gegaan naar werk wat bij mij past. Ik kwam snel aan het werk bij de muziekschool, maar dit werk bleek […]

Lees meer
Collega aan het woord: Inez Meijer – Procescoördinator

Als procescoördinator bij de Academie Engineering & Automotive heb ik de verantwoordelijkheid voor de planning en inzet van verschillende opleidingen binnen onze academie. Mijn werkweek begint op maandag met het doornemen en beantwoorden/verwerken van e-mails. In de ochtend hebben we vaak een teamoverleg gepland waarin we lopende zaken bespreken en elkaar op de hoogte brengen […]

Lees meer