Het eerste jaar van Inez Meijer; consultant bij YourPlannerz

Je eerste jaar is voorbij gevlogen! Hoe heb jij je eerste opdrachten ervaren?
Mijn eerste opdracht voelde in de eerste instantie als een rollercoaster, er kwam heel veel informatie op mij af die ik soms niet helemaal kon plaatsen. De begeleiding vanuit YourPlannerz was hierbij heel erg fijn. Daardoor leerde ik het stukje onderwijslogistiek elke week beter begrijpen waardoor ik me ook steeds zekerder voelde in wat ik deed tijdens mijn opdracht.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
Ik start de dag vaak met het doorlezen van de mails, daarna ga ik verschillende vergaderingen in om de stand van zaken te bespreken. Vaak gebruik ik de middag om de verschillende punten die uit de vergaderingen voortgekomen zijn te verwerken.

Wat maakt het, dat jij elke dag met plezier naar je werk gaat?
Juist omdat je als extern aan het werk bent kun je dingen vanaf een afstand bekijken en daarin een mooi advies uitbrengen om het team te helpen zich verder te ontwikkelen. Je komt soms met inzichten die heel simpel lijken maar die het team zelf niet meer zien omdat ze vast zitten in een bepaald patroon. Ik vind het zelf erg leuk om mensen inzicht te geven in dat dingen ook anders of efficiënter kunnen zodat ze zelf ook meer plezier uit hun werk halen.

Wat is het grootste obstakel dat je binnen je functie bent tegengekomen?
Het loslaten van zaken waar ik geen invloed op heb. Dat heb ik, vooral in het begin, als lastig ervaren.

Kan jij je binnen je functie als consultant bij YourPlannerz nog verder ontwikkelen?
Het fijne van het werken bij YourPlannerz is dat er echt naar jou als individu gekeken wordt en waar je kracht ligt. Er is veel begeleiding en je krijgt de kans om je in eigen tempo te ontwikkelen en uit te zoeken waar je zelf blij van wordt.  We gaan het zien waar ik over een aantal jaren sta!

Heb je tips voor nieuwe collega’s? 
Geduld en assertiviteit zijn wel eigenschappen die je als consultant over moet beschikken. Houd je hoofd koel en laat het een beetje op je afkomen. Wees niet bang om je collega’s om hulp vragen.

 

 

Terug naar overzicht
Nieuwe collega – Anniek ten Breul

Ik wist het zo zeker! Mijn passie is reizen en de wereld ontdekken. Dus daar ga ik ook mijn werk van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Na mijn opleiding heb ik meerdere jaren in het Toerisme gewerkt. Ik vond het heerlijk. Helaas miste ik daar doorgroeimogelijkheden en heb ik de toeristische sector vaarwel gezegd. En […]

Lees meer
Het eerste jaar van Inez Meijer; consultant bij YourPlannerz

Je eerste jaar is voorbij gevlogen! Hoe heb jij je eerste opdrachten ervaren? Mijn eerste opdracht voelde in de eerste instantie als een rollercoaster, er kwam heel veel informatie op mij af die ik soms niet helemaal kon plaatsen. De begeleiding vanuit YourPlannerz was hierbij heel erg fijn. Daardoor leerde ik het stukje onderwijslogistiek elke […]

Lees meer
Nieuwe collega Paul stelt zich voor

Het kan raar lopen: na 33 jaar copywriting verder als consultant planning & roostering i.o. Er zijn meer overeenkomsten dan je denkt. Het draait om communicatie. Structureel denken en handelen. Zoeken naar oplossingen die soms niet voor de hand liggen. Zodat mensen verder kunnen. Met plannen realiseren en doelen bereiken. Soepel ging die overstap zeker […]

Lees meer