Bob switchte van evenementenbureau naar onderwijsplanning

Bob werkte aan het begin van de coronacrisis bij een evenementenbureau. Hij verloor zijn baan en besefte dat het de komende tijd niet makkelijk zou worden om in deze branche nog werk te vinden. Van huis uit had hij meegekregen dat een baan als Onderwijsplanner ontzettend leuk en veelzijdig is. YourPlannerz hielp Bob met de carrièreswitch en inmiddels zit hij helemaal op zijn plek bij het Saxion.

Toen Bob werkte bij een evenementenbureau deed hij natuurlijk ook veel met planning, maar dat is niet te vergelijken met zijn huidige baan als Onderwijsplanner. Door het Traineeship die hij volgde via YourPlannerz heeft hij inmiddels een leuke baan bij Saxion. In dit artikel delen Bob (Onderwijsplanner bij Saxion), André (teamleider Onderwijsplanning bij Saxion) en Gerben (Consultant Onderwijslogistiek bij YourPlannerz) de weg die Bob heeft doorlopen.

TraineeshipBob kwam eigenlijk al veel eerder in aanraking met het vak. Bob: “Mijn moeder is roostermaker op een middelbare school. In drukke periodes ging ik regelmatig met haar mee om haar te helpen. Ook tijdens de coronacrisis ging ik met haar mee en opeens viel het kwartje: met de vaardigheden en capaciteiten die ik heb, is dit eigenlijk een hele geschikte baan voor mij. Uiteindelijk kon ik via YourPlannerz een Traineeship volgen.”

 

Gerben: “Er is geen specifieke opleiding voor de functie Onderwijsplanner, maar toch vragen de meeste onderwijsinstellingen om bepaalde eigenschappen en competenties, maar ook kennis en ervaring. Daar komt YourPlannerz om de hoek kijken. In het gesprek met Bob was er meteen een klik en zagen we veel potentie in hem. We gingen op zoek naar een onderwijsinstelling voor hem, want het doel van het Traineeship is dat hij daarna in dienst gaat bij de onderwijsinstelling. Wij werken regelmatig samen met Saxion en op dat moment kwam daar een vacature vrij.”

 

André: “Bij het Saxion zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe en tijdelijke collega’s voor het team met Onderwijsplanners. YourPlannerz is een van de partijen waar we veel zaken mee doen, op die manier zijn we ook in contact gekomen met Bob. Vanuit YourPlannerz kregen we een warme aanbeveling voor Bob en in principe neem ik dat altijd heel serieus. Na het Traineeship heeft hij een contract bij Saxion gekregen en heeft hij zelfs zijn functie uitgebreid.”

Meer dan roosters makenDe functie Onderwijsplanner geeft misschien het beeld dat het met name gaat om het maken van roosters, maar het gaat verder dan dat. Gerben: “De functies van Roostermakers zijn op dit moment erg aan het veranderen naar Onderwijsplanners. Als Onderwijsplanner kijk je niet alleen naar het rooster, maar hou je je ook bezig met alle stappen daarvoor, de planning. Alle informatie voor het rooster wordt door een Onderwijsplanner verzameld, geanalyseerd en vervolgens verwerkt tot een duidelijk rooster.”

 

André: “Voor ons is het heel belangrijk dat iemand het vak daadwerkelijk begrijpt. Roosteren is een belangrijk onderdeel, maar er is meer dan dat. Er moet ook rekening gehouden worden met onder andere faciliteiten, inzet van docenten en het onderwijsprogramma. Daar horen ook eigenschappen bij zoals goede duidelijke communicatie, analytisch vermogen en accuraat werken. YourPlannerz begrijpt dat en weet precies waar wij naar op zoek zijn.”

 

Bob: “In een korte tijd heb ik alles geleerd over het Onderwijsplanning-vak. Zeker in dit gekke schooljaar waarin bijna alles online moest kon ik veel leren. Maar dit biedt juist ook kansen en ontwikkelingen. Het was een heel fijn traject, waarin ik heel veel heb mogen leren en heel veel kansen heb gekregen. Inmiddels zit ik helemaal op mijn plek bij Saxion!”

Over YourPlannerzYourPlannerz helpt huidige onderwijsplanners in hun ontwikkeling en leidt nieuwe planners op tot volwaardige professionals die voorbereid zijn op de toekomst en meerwaarde bieden aan het onderwijslogistieke proces binnen onderwijsinstellingen. Daarnaast bieden zij voor zowel de korte- als lange termijn interim planners aan ter ondersteuning van het plan- en roosterproces.

Terug naar overzicht
Nieuwe collega – Anniek ten Breul

Ik wist het zo zeker! Mijn passie is reizen en de wereld ontdekken. Dus daar ga ik ook mijn werk van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Na mijn opleiding heb ik meerdere jaren in het Toerisme gewerkt. Ik vond het heerlijk. Helaas miste ik daar doorgroeimogelijkheden en heb ik de toeristische sector vaarwel gezegd. En […]

Lees meer
Het eerste jaar van Inez Meijer; consultant bij YourPlannerz

Je eerste jaar is voorbij gevlogen! Hoe heb jij je eerste opdrachten ervaren? Mijn eerste opdracht voelde in de eerste instantie als een rollercoaster, er kwam heel veel informatie op mij af die ik soms niet helemaal kon plaatsen. De begeleiding vanuit YourPlannerz was hierbij heel erg fijn. Daardoor leerde ik het stukje onderwijslogistiek elke […]

Lees meer
Nieuwe collega Paul stelt zich voor

Het kan raar lopen: na 33 jaar copywriting verder als consultant planning & roostering i.o. Er zijn meer overeenkomsten dan je denkt. Het draait om communicatie. Structureel denken en handelen. Zoeken naar oplossingen die soms niet voor de hand liggen. Zodat mensen verder kunnen. Met plannen realiseren en doelen bereiken. Soepel ging die overstap zeker […]

Lees meer